Izvještaj o radu Centra za balkanološka ispitivanja u Sarajevu - Alirejsović, Edina (Balcanica - Annual of the Institute for Balkan Studies, 2023)
Izvještaj o radu Centra za balkanološka ispitivanja Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, Sarajevo, 1978.