Etnološko-folkloristički pogledi u publikacijama Balkanskog intituta - Antonijević, Dragoslav (Balcanica - Annual of the Institute for Balkan Studies, 2000)
Са отварањем „Балканског института“ у Београду године 1933. двојица његових утемељивача Милан Будимир, класични филолог и упоредни лингвиста и Петар Скок, романиста и топономастичар, одмах су покренули објављивање часописа Revue internationale des Études balkaniques са прилозима на страним језицима (француски, немачки, енглески). Институт је објавио и неколико запажених посебних публикација, две књиге о Балкану и неколико мањих пригодних књижица намењених за ширу читалачку јавност.