M. Pokropek, T. Stronček: Sporedna monografija za makedonsko selo Jablanica i polskite sela Pjentki i Tvarog - Pavković, Jaona (Balcanica - Annual of the Institute for Balkan Studies, 2023)
Marijan Pokropek, Tomaš Stronček: Sporedna monografija za makedonsko selo Jablanica i polskite sela Pjentki i Tvarog [Secondary Monograph for the Macedonian Village of Jablanica and Polish Villages Pientka and Twarogi], vol. 2, Narodna arhitektura, Skopje, pp. 245.