The Класификација игара Тихомира Ђорђевића и њен значај данас - Vasić, Olivera (Balcanica - Annual of the Institute for Balkan Studies, 1994)
Tihomir Đorđević, izuzetan poznavalac savremene etnologije, folkloristike, domaće i strane literature svoga vremena, pristupio je grupisanju – klasifikaciji narodnih igara, dajući brojne podatke o njima deleći ih u pet grupa: viteške igre, zabavne, igre duha, igre za dobit i orske igre. Pišući „uvodni deo” za zbirku Luke Grđića Bjelokosića, nije mogao znati da će postaviti temelje nove naučne discipline u našoj zemlji – etnokoreologije.