О текијама у струмичком крају - Trifunoski, Jovan F. (Balcanica - Annual of the Institute for Balkan Studies, 1993)
Na osnovu terenskih istraživanja autor je u radu obradio ostatke tekija koje su sačuvane u ovoj oblasti iz koje se tursko stanovništvo iselilo.