Светлана Поповић, Крст у кругу. Архитектура манастира у средњовековној Србији, Београд 1994 - Davidov Temerinski, Aleksandra (Balcanica - Annual of the Institute for Balkan Studies, 2023)
Svetlana Popović: Krst u krugu. Arhitektura manastira u srednjovekovnoj Srbiji [The Cross in the Circle. The Architecture of Monasteries in Mediaeval Serbia], Republički zavod za zaštitu spomenika kulture – Prosveta, Beograd, 1994, pp. 536, ill. (colour) 7, ill. (black and white) 138.